— HIFU

Ansiktslyft utan kirurgi för ansikte och kropp, men även fettreducerande!

Vad är Hifu 7D?

Sedan 2012 har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke-invasiv
estetisk behandling mot åldrande. Behandlingen är FDA-godkänd för hudåtstramning och
fettreducering. Hifu 7D (hög intensiv fokuserad ultraljud av 7 generation) är en icke kirurgisk behandling i syfte till att strama åt lös hud på ansiktet och kropp, samt reducerar fett. Hifu passar för alla hudtyper för både kvinnor och män.

Hifu 7D är en vidareutvecklad HIFU modell med mikro- och makrofokuserad ultraljudsvågor
(MMFU) , vilket gör 7D till mer effektiv, snabbare och mindre smärtsam än tidigare Hifu
modeller. 7D fokuserar på flera djuphet i huden därmed blir resultaten mer uppstramande
och fettreducerande. 7D har även en unik patron på 2 mm som kan användas på hela
kroppen för hudåtstramning och fettreducering, men även behandling av bristningar och
acneärr för att förbättra hudkvaliten.

Hifu ger ifrån sig hög fokuserad ultraljudsvågor till huden och underliggande vävnader för att
stimulera det kroppsegna kollagen- och elastinproduktionen i syfte till att producera nya
starkare cell fibrer. Kollagenet stimuleras av ultraljudsvågorna med rätt anpassad program
och rätt djuphet, vilket ger ökad elasticitet och fasthet i huden. Det är lika bra att behandla
fettdepåer på olika område på ansikten eller kroppen.

Det finns olika modeller av Hifu och vi använder oss utav Hifu 7D eftersom teknologin i
denna modell består av cirka 8 gånger så starkare energi än de andra modellerna. Hifu 9D
är detsamma som Hifu 4D samt att i Hifu 9D-modellen så har utvecklarna sammanslagit
funktionerna från 3D och 4D samt liposonic.

 

 • Hur går behandlingen till?
 • Hur känns Hifu 7D fettreducering?
 • Vad händer efter en Hifu behandling?
 • Hur många områden kan man behandla per tillfälle?
 • Vilka områden kan behandlas med Hifu 7D?
 • Hur många Hifu behandlingar för att uppnå resultat?
 • När ser man resultatet efter Hifu?
 • Hur länge håller resultatet efter Hifu behandling?
 • Att tänka på efter behandling med Hifu 7D
 • Vilka biverkningar eller risker finns det med Hifu?
 • Vem kan behandlas med Hifu 7D?
 • Hifu eller kirurgi?
 • Kan man gå ner i vikt med en Hifu 7D behandling?

Hur går behandlingen till?

En konsultation är nödvändig för att säkerställa att kunden är lämplig för behandling och inte har sjukdomar som är kontraindicerat. Behandlingsområdet kan markeras ut vid behov och sedan appliceras ett speciellt ultraljudsgelé, för att ultraljudsvågorna ska kunna ledas ner till hudens nedersta lager. Hifu stimulerar det kroppsegna kollagen- och elastinproduktionen när ultraljudsvågor skjuts på behandlingsområdet, vissa kunder kan uppleva en viss smärta/obehag kring en del behandlingsområden. Varje behandling tar mellan 15-90 minuter beroende på område som ska behandlas. Vanligt att man upplever en lätt stickande/värmande känsla på huden. Man ska vara frisk vid behandlingsdagen. Det ska gå minst 2 veckor innan eller efter filler, botox eller annan laserbehandling innan en Hifu 7D behandling kan utföras. Direkt innan
behandlingen ska du undvika intag av alkohol, kaffe och andra drycker som innehåller koffein eftersom koffein irriterar nervsystemet och risken finns att man blir mer känslig för smärta/obehag vid behandling. Undvik blodförtunnande mediciner direkt innan och efter behandling.

Hur känns Hifu 7D fettreducering?

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfri på kroppen, eftersom Hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inget alls. Vid fettreducering kring käklinje och dubbelhaka kan behandlingen upplevas mer smärtsamt och/eller obehaglig. När man däremot arbetar med Hifu hudåtstramning kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm, stickande känsla kan förekomma för en del, medan andra inte känner något alls. Ingen alvedon eller bedövning används eller behövs före behandling.

Vad händer efter en Hifu behandling?

Rodnad och svullnad kan uppkomma hos vissa personer, men är övergående under några timmar. Kollagenproduktionen startar efter bara en behandling med resultat som framträder under de följande månaderna. Huden kommer att bli friskare samt starkare. Huden fortsätter sedan föryngras och stramas åt dag efter dag upp till cirka 6-12 månader. Det rekommenderas att återfukta huden extra med serum/kräm/olja i några dagar innan och efter behandling. Även extra intag av vatten dagarna innan samt efter behandling. Vid fettreducering penetrerar Hifu genom samtliga hudlager och direkt till fettcellernas lager där ultraljudsvågorna orsakar en direkt koagulering av fettcellerna. Fettceller som bryts ned omvandlas till triglycerider och vatten. De fettceller som koaguleras permanent tas hand om av kroppen naturligt, via lymfsystemet. Lymfsystemet eliminerar de förstörda fettcellerna och transporterar slaggprodukter ut ur kroppen, processen tar mellan 8-12 veckor. Då fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukats som energi av kroppen kan inte fettcellerna lagra fett längre i det behandlade området. Men det är viktigt att underhålla resultatet med kost, motion och hälsosamma livsstilsvanor.

De flesta kan se och uppleva mätbara resultat omedelbart efter en behandling eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna, vilket minskar antalet fettceller direkt under behandling. Fettminskningen pågår i flera veckor efter behandling och ett slutresultat beräknas mellan 3-6 månader.

Hur många områden kan man behandla per tillfälle?

Max 3 områden/behandlingstillfälle, men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor väljer man nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna. Eftersom Hifu kan gå ner till de djupare lager under huden, skadar ultraljudsvågorna en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.

Vilka områden kan behandlas med Hifu 7D?

Vanliga behandlingsområden:

 • Panna

 • Kinder

 • Hals

 • Kropp

 • Både ansikte och kropp går att behandla där lös hud förekommer,exempelvis

  hals/nackveck, slapphet kring nedre delen av ansiktet.

 • Området precis under ögonbrynen (ej på ögonlocken) och nedre ögonlock.

 • Det är möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 6-13 mm under huden och reducera fettet samt strama åt huden samtidigt.

Hur många Hifu behandlingar för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en behandling för att strama åt huden på ansiktet med Hifu, dock beror resultatet på hudkvalitén samt ålder. En del kan behöva upprepa behandling med 3-6 månaders mellanrum. Upprepandet av behandling beror på utgångsläget för varje kund. I de fall då huden är mycket lös kan behandlingen upprepas oftare för att öka cell koaguleringen. Huden fortsätter att producera nytt/friskt kollagen under ett helt år efter en behandling. Vid varje behandlingsmoment sker positiva skillnader i huden, men antalet behandlingar beror som sagt på vad man vill uppnå för resultat samt varje kunds utgångsläge. Även bra hudvårdsrutiner är att föredra för att upprätthålla goda resultat.

När ser man resultatet efter Hifu?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast
stramare. Kollagen- och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader, vilket är nödvändigt för att huden ska återställa nya och starkare kollagen- och elastinfibrer. Slutresultatet kan ses efter cirka 4-6 månader.

Dina ögon kommer att se mer öppnare ut och du kommer att uppleva ett visst lyft av
ögonbrynen samt viss reduktion av fina, mjuka linjer vid behandling av pannan och
ögonområdet. Eftersom huden stimuleras till produktion av kollagen och elastin känns huden mjukare och fastare.

Vid behandling av halsen samt kroppen kan behandling upprepas med 1-3 månader
mellanrum, beroende på kundens egna förutsättningar.

Hur länge håller resultatet efter Hifu behandling?

Varierar från individ till individ och beror på ålder, hudkvalité, genetik, medicinering,
solexponering etc. Resultatet kan hålla upp till några år.

Att tänka på efter behandling med Hifu 7D

Det är viktigt att dricka vatten, gärna med citron i och minska på kolhydratintaget och/eller kaloriintaget i cirka 1-2 veckor efter behandling. Detta för att kroppen ska kunna hantera det frigjorda fettet som energi och förbruka det genom det normala fettförbränningsystemet. Detox teer är rekommenderat under denna period vid Hifu fettreducering.

Vilka biverkningar eller risker finns det med Hifu?

En konsultation görs alltid för att säkerställa att kunden kan genomgå behandlingen.
Eftersom Hifu är en icke-kirurgisk, invasiv behandling som inte kräver någon återhämtningstid, kan man enkelt säga att metoden är mycket säker under rätt utförande. Inga bestående/allvarliga biverkningar har rapporterats kring Hifu 7D som används världen över vilket gör Hifu till en säker behandling. Vanliga biverkningar såsom rodnad, svullnad, smärta/obehag som kan upplevas under pågående behandling är övergående och avtar väldigt fort efter avslutad behandling.
Rodnad och svullnad samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Att uppleva dessa biverkningar är en bra indikation då det visar på att kollagen och elastinproduktionen har påbörjats.

Vem kan behandlas med Hifu 7D?

Alla hudtyper, både kvinnor och män. Däremot inte gravida eller ammande, epileptiker eller personer med pacemaker. Personer med implantat kan uppleva mer obehag vid en behandling kring det området.

Hifu eller kirurgi?

Skillnaden mellan Hifu och kirurgi är att med Hifu förekommer det inte biverkningar eller komplikationer som det kan göra vid kirurgiska ingrepp. Hifu är bland det närmaste av icke-invasiva behandlingar som går att jämföra med resultat från kirurgiska ingrepp. Hur många behandlingar för att uppnå önskat resultat beror på kundens individuella förutsättningar och utgångsläge. Med Hifu kan man arbeta både hudåtstramande och fettreducerande, personer som inte har mycket fett utan mer lös hud kan välja att endast behandla huden för en åtstramande effekt.

Kan man gå ner i vikt med en Hifu 7D behandling?

Nej. Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod men kan hjälpa många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja behandlingar, i syfte att öka ens motivation till viktnedgång. Resultaten av en Hifu 7D fettreduktion syns för de flesta direkt efter en behandling.

De flesta behöver 1-3 behandlingar på samma område för att uppnå fina resultat. Har man extra envisa fettdepåer kan flera behandlingar utföras. Det ska gå minst 4 veckor mellan varje behandling på samma område. Ett nytt område kan alltid behandlas 2 veckor efter föregående behandling

 

Boka behandling här

Boka här

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.